Coșul meu
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

Manual de anticristologie. Manual de anticristologie. Studii, dosar biblic, traduceri și comentarii (ediția a III-a)

Disponibilitate: În stoc

30,00 lei
27,00 lei

Introducerea de față nu‑și propune să ofere decât un număr restrâns de repere anticristologice pentru un public cât mai larg cu putință. Subiectul este deopotrivă complex și atrăgător. Abordarea lui se cuvine făcută cu pricepere, profesionalism și mai ales cu discernământ, plecând de la textele creștine

originale, care trebuie interpretate printr‑o grilă filologic‑istorică și teologic‑istorică neconfesionalizată și coerentă. În paginile următoare voi face o sinteză, expurgată de note și referințe, a primelor capitole din lucrarea mea, Les métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise (IIe‑Ve siècles), sinteză care va trece în revistă perioada literaturii creștine de la Evanghelia lui Marcu până la Hipolit.

Această sinteză va fi completată de un dosar de texte biblice pe care le voi introduce ad locum. Traducerile, prezentate și amplu comentate, din Irineu al Lyonului și Hipolit, vor fi urmate de un studiu comparatistic al celor două anticristologii timpurii.

O bibliografie sistematică va încheia volumul. În felul acesta cititorul va dispune de un dosar precis și cât se poate de complet al chestiunii anticristologice în primele două veacuri, dosar pe baza căruia „se ține” imensa și stufoasa literatură ulterioară despre subiect.

Cristian Bădiliță

Pagini: 248
Format: 13 x 20
An aparitie: 2023
ISBN: 978-606-081-142-8

Contact: 021.335.81.31

Comenzi telefonice

Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

Program de lucru cu publicul

Livrare gratuită Poşta Română

Pentru comenzile de peste 200 RON

Modalităţi de plată

Card bancar, ramburs, numerar

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.