Coșul meu
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

Capitalele Unirii 1918, volum coordonat de Nicolae Lupu

„Cel mai bine ne putem cunoaște istoria prin îmbinarea povestirii cu imaginea. Iar prin acest album, imaginile se constituie într-un pretext de a fixa în memoria afectivă a oricărui român, îndeosebi din generațiile mai recente, principalele repere ale respectivei perioade. Indirect, imaginile se constituie şi într-o invitație la călătorie, cele mai multe dintre obiectivele reprezentate regăsindu-se în prezent ca atracţie turistică.”

București neoromânesc, de Andrei Neagu

Înaintea cititorilor se deschide o lume fascinantă, un abecedar al stilului neoromânesc, cu pagini impregnate de tradiție și simbolistică. În această carte, nu doar că veți descoperi elementele ce alcătuiesc frumusețea neoromânescului, dar veți călători și pe străzile Bucureștiului, ghidați de clădiri ce istorisesc povestea arhitecturii noastre. Este o călătorie prin istoria arhitecturală a Capitalei.

Olăneștii. Un neam de boieri olteni, de Ion Al. Popescu și Barbu Ollănescu-Orendi

Lucrarea de față nu este o carte polemică iar intenția a fost să strângem laolaltă informații și date despre viața și activitatea boierilor Olănești, pe care le adunăm din 1973. Relatarea despre boierii Olănești se face în ordine cronologică, având ca îndrumar și un arbore genealogic. – Prof. Dr. Ion Al. Popescu

Dicționarul graficienilor din spațiul românesc în secolul al XIX-lea

„Am decis să acoperim în acest volum secolul al XIX-lea «cel lung», acela care începe cu Revoluția Franceză și se încheie cu Războiul cel Mare. De aceea, se vor găsi în aceste pagini artiști născuți în ultimii ani ai Secolului Luminilor alături de alții născuți prin 1880-1890, aceștia din urmă afirmați în primele decade ale secolului XX”, afirmă autorii acestui dicționar de artă, coordonat de Adrian-Silvan Ionescu, dicționar ce se constituie într-o adevărată lecție de istorie a artei acelor timpuri.

Al vostru tata, de Mihai Calleya

Memoriile inginerului Mihai Calleya, al patrulea din cei șase copii ai arhitectului Octave Calleya, conțin povești de familie petrecute în societatea bucureșteană și pe moșia Pietroșani, întâmplări din timpul celor două războaie mondiale, anii petrecuți pe șantierele interbelice și viața sub regimul comunist (din 1945 până în anii 1980), punctând momente importante din istoria recentă.

Reședințe boierești și monumente din Iași, de Narcis Dorin Ion

Propunem iubitorilor de istorie, artă și fotografie cu valoare documentară o carte mai specială, un ghid sentimental, care cuprinde povestea unor palate, case boierești, edificii publice, biserici, mănăstiri, așezăminte filantropice, spitale, licee, școli și statui din „Iașii vechilor zidiri”, ca să parafrazăm titlul unei cunoscute cărți închinate monumentelor din urbea moldavă.

Contact: 021.335.81.31

Comenzi telefonice

Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

Program de lucru cu publicul

Livrare gratuită Poşta Română

Pentru comenzile de peste 200 RON

Modalităţi de plată

Card bancar, ramburs, numerar

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.