Pe 11 noiembrie se împlinesc 25 de ani de la trecerea în neființă a Seniorului. Cu acest prilej, Fundația Corneliu Coposu organizează un eveniment online în cadrul căruia va fi lansată cartea "Corneliu Coposu sub lupa Securității", publicată de Editura Vremea.

Dat fiind contextul pandemiei de COVID-19, evenimentul se va desfășura pe platforma ZOOM și va fi transmis pe paginile de Facebooj Editura Vremea, respectiv Fundația Corneliu Coposu. S-au înscris la cuvânt:

Marin Pop - autorul cărții

Alexandru Gussi - politolog

Silvia Colfescu - director Editura Vremea

Ion Andrei Ghersaim - președinte executiv al Fundației Corneliu Coposu

Cartea "Corneliu Coposu sub lupa Securității" își propune să introducă în circuitul științific informații inedite referitor la unele declarații din timpul anchetelor la care a fost supus încă din anul 1945, cu ocazia marii demonstrații pro-monarhiste și anticomuniste, precum și cele care au urmat în perioada comunistă. Ele fac referire la evenimente, persoane și aspecte de viață cotidiană în timpul regimului comunist. De asemenea, este publicată corespondența pe care a purtat-o cu diverse persoane, interceptată și multiplicată de către Securitate și diverse scrieri inedite, confiscate de către Securitate cu ocazia numeroaselor percheziții domiciliare.