O sâmbătă după-amiază petrecută în cel mai plăcut mod posibil: o dublă lansare culturală. Pe 3 octombrie, a fost inaugurat Studioul de Teatru și Film B22 și cu acest prilej clădirea a găzduit lansarea cărții „Singuri acasă. Părinți și copii în pandemie” la Câmpina.

Au fost prezenți Simona Preda, coordonatorul ediției, și trei dintre autorii cuprinși în această antologie: Alina Gherasim, Adrian Lesenciuc și Codruț Constantinescu.

Despre „Singuri acasă. Părinți și copii în pandemie”

Cartea este un proiect original lansat de Editura Vremea sub forma unei antologii dedicate felurilor în care oameni de litere din România au înfruntat experiența stării de urgență în primăvara acestui an, în contextul pandemiei de COVID-19. Printre autorii care s-au destăinuit cititorilor în acest titlu se regăsesc Radu Vancu, Irina Stahl, Ciprian Măceșaru, Mircea Pricăjan, Ana Barton, Alice Năstase Buciuta, Ovidiu Alexandru Raețchi, Simona Chițan și alții. Elementul inedit al cărții „Singuri acasă. Părinți și copii în pandemie” a constat în faptul că textele autorilor amintiți au fost însoțite și de impresiile juniorilor, rezultând o lectură vie, dinamică, ca un jurnal de familie. Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii cu o reducere de preț de 10%.

Despre Studioul B22

Clădirea care a găzduit lansarea cărții „Singuri acasă. Părinți și copii în pandemie” reprezintă o construcție de patrimoniu a Câmpinei, clădire cumpărată și recondiționată de regizorul Dan Tudor, special pentru a fi redată vieții culturale locale.

Foto:  Alina Gherasim și Codruț Constantinescu