O seară splendidă de vară a devenit și mai splendidă pentru cei care au participat la începutul lunii iulie 2018 la lansarea cărții „Olga sau Întoarcerea la Țibănești”, scrisă de Henri de Grandmaison. Evenimentul a avut loc la Librăria Humanitas Cișmigiu și a fost moderat de Silvia Colfescu, directorul Editurii Vremea. Invitați: Henri de Grandmaison și Ruxandra Racoviță, fiica Olgăi Racoviță, personajul principal al cărții.

Pe lângă personalitățile de la masa de prezidiu au ținut să ia cuvântul și persoane din public, persoane legate personal prin amintiri minunate de cea care a fost Olga Racoviță, descendentă a unei familii aristocrate și care a avut de înfruntat nedreptățile regimului comunist; acest regim i-a luat nu doar averea, ci și rangul social, liniștea familiei și dreptul la intimitate. Nu i-a putut lua însă demnitatea, căci Olga a coborât mai multe trepte profesionale și implicit sociale numai pentru a triumfa ca om integru, mamă devotată și spirit aristocrat. După căderea comunismului, a reușit să reintre în posesia averii sale de la Țibănești și acolo a depus eforturi considerabile pentru a reda proprietății farmecul și personalitatea de altădată.


O carte inspirată din fapte reale, dar scrisă romanțat de un scriitor francez, prieten de familie al Olgăi Racoviță – iată o rețetă de succes, pe placul publicului cititor din România.