O minunată seară cu povești s-a desfășurat la începutul verii 2018 la Jockey Club, în inima Bucureștiului. Constantin Avramescu, Președinte Onorific al Jockey Club, și-a lansat cartea de memorii intitulată „Povestiri din alte vremi”. Și au fost, într-adevăr, povestiri din alte vremuri…

Caracteristica lui Constantin Avramescu este că reușește să transpună cititorul (dar și interlocutorul) în vremuri grele, de demult, dar cu mult haz. Oricât de dureroase i-ar fi fost amintirile sau neplăcute, găsește pentru fiecare dintre acestea modul de a o reînvia cu umor, demonstrând celor mai tineri că frumusețea vieții este cel mai adesea o alegere, nu un fapt în sine.

Cartea „Povestiri din alte vremi” evocă timpuri îndepărtate, istorice, marcate de drame și emoții, dar pline de un spirit optimist al românului care face haz când dă de necaz. Dictatura carlistă, Al Doilea Război Mondial, comunismul și căderea lui devin doar contextul unei cărți de memorii în care sălășluiește capacitatea de a te bucura de viață în stil aristocratic.