Cosul de cumparaturi e gol

Disponibilitate: În stoc
În suita de dicționare elaborate de bravul colectiv al compartimentului Artă Modernă și Contemporană de la Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu”, era necesar să figureze și unul dedicat graficienilor secolului al XIX‑lea.
În această lucrare ne ocupăm exclusiv de artiștii activi pe teritoriul Valahiei și al Moldovei, apoi al Vechiului Regat, fie ei autohtoni, fie alogeni – locuind tot timpul în țară sau petrecând o perioadă mai lungă sau mai scurtă pe la noi, precum Henri de Mondonville și Barabás Miklós, sau artiștii călători Auguste Raffet, Michel Bouquet, Charles Doussault, Auguste Lancelot, Théodore Valerio, ori reporterii de război de la 1877 și mulți alții. Se vor găsi referiri și la artiști transilvăneni sau central‑ și vest‑europeni, care au tratat subiecte românești.
Am decis să acoperim în acest volum secolul al XIX‑lea „cel lung”, acela care începe cu Revoluția Franceză și se încheie cu Războiul cel Mare. De aceea, se vor găsi în aceste pagini artiști născuți în ultimii ani ai Secolului Luminilor alături de alții născuți prin 1880‑1890, aceștia din urmă afirmați în primele decade ale secolului XX, dar care, unii dintre ei, au expiat tineri, fără a‑și putea desăvârși opera; sau alții care au trăit până în anii 1950‑1960, dar nu au părăsit sintaxa plastică a veacului anterior. Astfel, artiștii au fost selectați în conformitate cu stilul de lucru.
Adrian-Silvan Ionescu
Comenzi telefonice
Program de lucru cu publicul
Pentru comenzile de peste 200 RON
Card bancar, ramburs, numerar