Cosul de cumparaturi e gol
Lansare de carte: Mahalale de patrimoniu: Sfânta Ecaterina și Flămânda
Dragii noștri,
Marți, 19 noiembrie, ora 18:30, vă invităm la Librăria Humanitas Cișmigiu, cu prilejul lansării cărții „Mahalale de patrimoniu: Sfânta Ecaterina și Flămânda”, de Ana Rubeli. Vor lua cuvântul Acad. Georgeta Filitti, Silvia Colfescu și, evident, autoarea.
Evenimentul marchează un proiect editorial de succes și reafirmă misiunea pe care Silvia Colfescu, directoarea Vremea, a imprimat-o colecției Planeta București: de salvare, sub forma culturii scrise, a patrimoniului arhitectural și a istoriei sociale a Capitalei.
Volumul Anei Rubeli (Aici A Stat) tratează un subiect plin de farmec și consistență documentară, de real interes pentru iubitorii Bucureștilor de ieri și de azi – mahalale de patrimoniu, în speță mahalaua Sfânta Ecaterina și mahalaua Flămânda.
„Miza acestei cărți stă în îndemnul pe care vreau să vi‑l fac: să faceți o plimbare prin aceste două mahalale și să le căutați identitatea, și în cele din urmă, sper eu, să le‑o și găsiți. Și să vă îndrăgostiți. Să vă spun ce mai văd eu: străduțe înguste și sinuoase, case‑vagon, ornamentică bogată, clădiri ce se subscriu tuturor curentelor de arhitectură care au străbătut veacurile în Vechiul Regat: neoclasic, eclectic, Beaux‑Arts, un pic de Art Nouveau, Art Déco, mediteraneean, modernist. Cele două mahalale au farmecul liniștii unui cartier supraviețuitor de dincolo de blocurile optzeciste.” – Ana Rubeli
„Ana Rubeli ne poartă într‑o lume care nu a dispărut cu totul, dar pe lângă care, grăbiți, alergați de treburile zilnice, trecem fără să o mai vedem. Cartea ei are meritul de a ne opri în loc, de a ne face să ne uităm în jur, descoperind în jurul nostru ziduri care spun povești, case care ne aduc aminte de vremuri de altădată. După ce vei închide această carte va fi greu să privești cu aceiași ochi vechile străzi din București.” – Simion Câlția
- Accesări: 135