În perioada 29 mai-2 iunie, Editura Vremea v-a dat întâlnire la Romexpo, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest. Cărți despre istoria arhitecturală, mondenă și comercială a Capitalei, memorii îndelung așteptate și evenimente cu ștaif au fost surprizele pregătite de Silvia Colfescu, director Vremea, și de echipa sa, în spiritul caracteristic, eficient și sufletist.

„Față-n față cu cititorii” a fost sloganul sub care Editura Vremea a pregătit pentru această ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest apariții editoriale una și una și întâlniri directe cu autorii lor. Colecțiile Planeta București, Fapte Idei Documente și Arhiteme și-a întâmpinat cititorii cu noi titluri interesante, iar galeria de autori consacrați a fost îmbogățită special pentru acest târg.

Cele mai vândute titluri Vremea în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest au fost:

- Bilet de ieșire. Memorii din vremea ciumei, de Petre Mihai Băcanu

- Mătuși fabuloase și alte istorioare bucureștene vechi și noi, ediția a doua, de Silvia Colfescu

- Clădiri&Studii de Petre A. Antonescu, cu o prefață de Sidonia Teodorescu – primul album cu lucrările arhitectului, reeditat la o sută de ani și mai bine de la prima publicare

- Mahalale de patrimoniiu: Sfânta Ecaterina și Flămânda, de Ana Rubeli (Asociația culturală Aici A Stat)

- Locuri și oameni, de Dan Roșca, în cadrul Seriei Amintirilor Bucureștilor

- din Epoca de Aur, de Andrei Pandele

 Seria de Amintiri ale Bucureștiului semnată de Dan Roșca a fost completată cu două noi titluri pasionante, iar Gheorghe Parusi a readus într-o ediție nouă memoriile sale despre Bariera Vergului. Ana Rubeli (Asociația culturală Aici A Stat) a devenit oficial autor Vremea, prin prisma interesului ei pentru patrimoniul Capitalei. Un moment aparte l-a reprezentat organizarea, sub egida colecției Planeta București, a unei dezbateri dedicate acestui oraș, avându-i ca participanți pe Nicușor Dan, Adrian Cioroianu, Daniel Mischie și Cristian Lipară-Văraru.

În colecția dedicată istoriei, Fapte Idei Documente, Editura Vremea a avut bucuria și onoarea să publice memoriile lui Petre Mihai Băcanu, scrise la peste 30 de ani de la Revoluție, de teamă că românii au început deja să-și uite istoria. Lansarea cărții Bilet de ieșire. Memorii din vremea ciumei a prilejuit întâlnirea cu Ana Blandiana și Nicolae Prelipceanu.

O apariție deosebită a fost albumul foto pe care Florin Ghioca (fotograf TNB) i l-a dedicat echipei spectacolului Regele moare, sub un titlu inspirat: Regele NU moare.

Mulțumim tuturor pentru prezență și pentru cumpărături.