În loc de mărțișoare, destine!

Venim cu o provocare: pentru că Ziua Femeii este despre femei, ce-ar fi ca anul acesta să le sărbătorim prin cărți cu femei celebre? Am pregătit câteva propuneri de titluri, ideale de făcut cadoul femeilor speciale din viața voastră!

Scrisori de femei, de Nicolae Iorga
Scrisori vechi de sute de ani, scrise de doamne și domnițe din istoria Țărilor Române: scrisori de dragoste, scrisori cu povețe, scrisori către autorități. Scrisori așternute pe hârtie de femei faimoase, de la nora lui Vlad Țepeș până la Regina Elisabeta.

Siluete din familia Brătianu, de Nicolae Pillat
Portretele câtorva dintre femeile familiei Brătianu, femei pe cât de dârze, pe atât de protectoare, culte, fermecătoare. O carte plină de atmosfera de familie a unei mari… familii ce a influențat viața politică și nu numai a României.

Regine si prințese, de Lelia Zamani și Emanuel Bădescu
Portrete ale tuturor reginelor și prințeselor Casei Regale a României, portrete desprinse din amintirile membrilor familiei, dar și din pagini intime de jurnal. Adevăratul chip al femeii regale, dezbrăcat de protocol, surprins în situații legate de viața amoroasă, relațiile de familie, în general în clipe grele, dar și clipe luminoase.

Corespondență Jeni Acterian
Scrisorile reunite în acest volum au drept destinatari sau expeditori nume azi celebre, dar care pentru Jeni Acterian, „fata greu de mulțumit”, purtau pecetea familiarului cotidian – prieteni cu care se intersecta firesc la evenimente culturale sau mondene: Emil Botta, Emil Cioran, Mircea Eliade, Clody Bertola, Alice Botez.

Jurnal cu și fără Nae Ionescu, de Elena Margareta Nistor
Portretul unei femei frumoase, inteligente, îndrăgostite până la sacrificiu de un bărbat care nu i-a putut răspunde cu aceeași iubire. L-a așteptat ani în șir pe Nae să-i devină bărbat, l-a susținut financiar și social, l-a încurajat și i-a crescut copiii, i-a plâns moartea până la propria-i moarte.

Mătuși fabuloase, de Silvia Colfescu
Mătuși pline de carismă, în brațele cărora să alergi atunci când ți se face dor de acasă. Cartea aceasta aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind printre cele mai vândute titluri ale Editurii Vremea.

În jurul exilatei, de Pierre Loti și Carmen Sylva
Portretul Reginei Elisabeta, aflate în exil, după implicarea în tentativa de căsătorie a Principelui Ferdinand cu Elena Văcărescu. Un portret mai degrabă al unei scriitoare aspirante decât al unei regine căzute în dizgrația regelui, dar și scurte ipostaze ale unei femei afectate iremediabil de decesul fiicei sale.

Toate aceste cărți cu femei celebre sunt disponibile în perioada 25 februarie-9 martie cu o reducere de Mărțișor de 20%.