O noua carte de amintiri parfumate ale Tatianei Mărgescu, apărută la scurtă vreme după precedenta carte a autoarei, ”Zozo și alte povestiri”, apărută la aceeași editură Vremea și în aceeași colecția Planeta București.

Tatiana Mărgescu este avocat, fiica unuia dintre cei mai cunoscuţi medici bucureştieni din interbelic, Nicolae Mărgescu. Om cult și excelent cunoscător al Bucureștilor de odinioară, a publicat la Editura Vremea  cinci cărți – Bijuteriile Josephinei Denghel, Dantele, dantele... și Confesiuni, amintiri, nostalgii. Acestora ar trebui să le adăugăm  Povestea unei doamne din București. Tatiana Mărgescu, un dialog captivant cu Victoria Dragu Dimitriu, ea însăși autoare a zece cărți despre istoriile mici și mari ale Bucureștilor.

Îndemnată de prieteni și cititori, după succesul primelor cărți, doamna Tatiana Mărgescu a pus pe hârtie noi amintiri despre Bucureștii de altădată, despre personaje și personalități, despre lucruri frumoase și oameni frumoși. O carte încântătoare, ca și precedenta, pentru nostalgicii trecutului îndepărtat și mai ales pentru doamnele în vârstă sau foarte în vârstă, obișnuite cu un gen de scriere care nu se mai practică astăzi.

Continuarea AICI.