Cosul de cumparaturi e gol
Top 3 cărți de citit la mare
Concediile la mare sunt dintre cele mai plăcute și odihnitoare – stai la soare, întins pe șezlong, te bucuri de o cafea rece, asculți zgomotul mării și… savurezi o carte bună. Nimic nu poate fi mai relaxant. Bine, acum depinde și ce cărți citești! Editura Vremea îți propune câteva titluri care să te pasioneze în timp ce te bronzezi la soare.
Cavalerul resemnării, Vintilă Horia – carte de dragoste, roman istoric
Se citește pe nerăsuflate. Nu este o carte cu foarte multe pagini, ba te temi că se termină mai repede decât ai vrea s-o lași din mână. Povestea are un context istoric destul de nedefinit, amestecând mai multe figuri politice românești, fapte devenite legendare și perioade istorice. Personajul principal este Radu-Negru, principele Valahiei, iar în figura vărului său Mihai se cam recunoaște spiritul înflăcărat al primului unificator al celor trei Țări Române, Mihai Viteazu. În acțiunea cărții se împletesc dragostea pentru două femei complet diferite, lupta interioară între trădare și sacrificiu, secvențe de tortură și urmăriri călare. Pe scurt, Radu-Negru își părăsește poporul valah în pădure, pentru a merge la Veneția să ceară ajutor militar împotriva turcilor. Dar la Veneția viața este atât plină de desfătări de tot felul, încât principele valah e tentat sa-și abandoneze tronul și să se dedice viciilor lumii apusene. Ce va învinge până la final – dragostea fidelă sau atracția fizică, plăcerea delăsării sau spiritul datoriei, ura față de trădători sau respectul pentru viață? Citește și vei afla!
Imagini și cuvinte. Scrieri alese, Dan Er. Negropontes Grigorescu – colecție de texte ale unui foarte talentat scriitor care a refuzat să mai scrie!
Această carte este despre plăcerea de a scrie și despre ușurința cu care poate fi zdrobit spiritul creator. Dan Er. Negropontes Grigorescu începuse o carieră promițătoare de scriitor, dar o anchetă în beciul Securității l-a lecuit pe viață. A scris și rescris o declarație despre caii familiei, sub asemenea presiune, încât nu a mai pus apoi mâna pe stilou. Talentul său artistic s-a exprimat ulterior sub forma pasiunii pentru fotografie, astfel că numele acestui urmaș al Generalului Eremia Grigorescu a devenit cunoscut pe plan internațional drept mare fotograf, cu expoziții și distincții în Occident. Cartea de față este o scurtă culegere de texte ale lui Negropontes, adunate din diverse surse, despre Delta Dunării, despre ipocrizia comuniștilor, despre discuții cu Mihai Sadoveanu – o lectură ușoară, spumoasă, dinamică, care binedispune pe oricine.
Mătuși fabuloase și alte istorioare bucureștene, Silvia Colfescu – memorii pline de umor
Încă o carte imposibil de lăsat din mână, mai ales la mare. Reunește mai multe portrete de mătuși dintr-o familie de viță nobilă, spirite extrem de puternice în trupuri feminine și elegante, devenite personaje ale unui volum pe cât de vesel scris, pe atât de dramatic prin întâmplările (reale) descrise. Mătușile Silviei Colfescu sunt adevărate figuri literare, iar sinceritatea plină de afecțiune a scriitorului le aduce foarte aproape de inima cititorului. Ești alături de ele în clipele grele ale vieții – în special prigoana comunistă, te bucuri pentru micile lor victorii asupra sorții, le apreciezi abilitatea de a se adapta și de a supraviețui unor evenimente istorice de mare impact social. Până termini cartea, mătușile Silviei Colfescu devin mătușile tale.
Lectură plăcută!
- Accesări: 2456