Cosul de cumparaturi e gol
Disponibilitate: În stoc
Nicolae Stroescu ar fi putut avea o traiectorie academică strălucită și lipsită de griji, dacă asupra țării nu s-ar fi abătut comunismul care i-a schimbat întreg cursul vieții. Legătura sa cu satul părintesc idilic Alunu constituie izvorul dragostei sale perene pentru tradiția rurală. De aici provenea și atașamentul politic firesc față de PNȚ-ul lui Iuliu Maniu și Ion Mihalache.
Nicolae Stroescu începuse deja organizarea unei rețele clandestine în satul natal, când, într-o noapte de noiembrie 1951, Securitatea a descins în strada Carol Davilla 68, în camera sa de student, spre a-l aresta pentru apartenența la acea organizație de rezistență națională. Spre norocul său, Nicolae Stroescu nu se afla acolo și a fost avertizat de prieteni să nu revină la casa supravegheată. Din acel moment, a început lunga existență clandestină a lui Nicolae Stroescu.
A stat ascuns timp de 12 ani în casa viitoarei sale soții, Ingeborg, de origine germană, perioadă în care ieșea rareori din ascunzătoare. În 1964, când a fost emis decretul de eliberare a deținuților politici, Nicolae Stroescu s-a prezentat la Procuratura Generală Militară și s-a predat autorităților. A fost închis și anchetat la închisoarea Malmaison, dar a fost eliberat, datorită închiderii dosarului său ca urmare a decretului. În septembrie 1969, a emigrat în Republica Federală Germania și s-a stabilit la München, fiind căsătorit cu Ingeborg, care plecase în RFG din 1963.
Doina Alexandru Xifta
Comenzi telefonice
Program de lucru cu publicul
Pentru comenzile de peste 200 RON
Card bancar, ramburs, numerar