Cosul de cumparaturi e gol
Disponibilitate: În stoc
Camilian Demetrescu (18 noiembrie 1924, Bușteni – 6 mai 2012, Gallese, Italia), artist plastic de origine română, una dintre cele mai proeminente personalități ale exilului românesc. Refugiat în Italia în 1969, participă cu operele sale de artă abstractă la expoziții din Veneția, Roma, Parma, Viterbo, Brescia, Bergamo, Paris. Criticii de artă îl elogiază situându-l între primii cinci creatori de artă abstractă din Peninsulă.
Restaurarea în 1977 a unei biserici romanice din anul 1000 și întâlnirea cu Mircea Eliade din 1979 îi determină convertirea de la abstractism la figurativ de inspirație religioasă, convertire care îi va aduce gloria și recunoașterea universală. Creează seria de tapiserii „Hierofanii – Simboluri paralele” și proiectele programatice: „Pentru a înfrânge balaurul”, „Dragonul și utopia”, „Drumul crucii atomice”, „Imposibilul paradis”.
În 1990 i se conferă la Roma premiul internațional „Labirintul de argint”, premiu atribuit anterior scriitorului Jorge Luis Borges. În 1991 Fundația „Konrad Adenauer” și Parlamentul italian îi acordă premiul internațional „La Pleyade”.
În august 1999, Papa Ioan Paul al II-lea binecuvântează la Castelul Gandolfo lucrarea dedicată Sfântului Famiano, realizată de Camilian Demetrescu.
În 2005, Vaticanul ilustrează cu două din tapiseriile lui Camilian Demetrescu („Maria – Perla Cosmosului” și „Banchetul Euharistic”) invitațiile pentru ceremonia inaugurării „Anului Euharistic”, celebrată de Papa Ioan Paul al II-lea.
La 2 ianuarie 2008, în prezența Papei Benedict al XVI-lea, se oficiază ceremonia de inaugurare în patrimoniul Vaticanului a „Hierofaniilor” lui Camilian Demetrescu, artistul creștin care mărturisea: „…pe mine reconvertirea la ortodoxie în pământ străin m-a eliberat”.
Comenzi telefonice
Program de lucru cu publicul
Pentru comenzile de peste 200 RON
Card bancar, ramburs, numerar