Coșul meu
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

Bucuresti neoromânesc

Disponibilitate: În stoc

110,00 lei
99,00 lei

Dragul meu cititor,

Înaintea ta se deschide o lume fascinan­tă, un abecedar al stilului neoromânesc, cu pagini impregnate de tradiție și simbolisti­că. În această carte, vei descoperi elementele ce alcătuiesc frumusețea neoromânescului și vei călători și pe străzile Bucureștiului, ghi­dat de clădiri ce istorisesc povestea arhitec­turii noastre.

Imaginile vibrante și detaliile simbolice îți vor dezvălui nu doar frumusețea estetică, ci și povestea muncii mele de a aduce în prim‑plan patrimoniul neoromânesc. Când am pornit acest proiect, mi-am propus să documentez cât mai multe clă­diri rămase în stilul neoromânesc, un patri­moniu rar și prețios al Bucureștiului. Fiind pasionat atât de arhitectură, cât și de fo­tografie, mi-am dorit nu doar să surprind imagini frumoase, ci și să înțeleg în profun­zime ceea ce fotografiam. Această carte este un tribut adus stilului național din București, pe care l-am documentat pe parcursul a trei ani de cercetare amănunțită și explorare pe teren, în încercarea de a salva și ilustra zestrea cultu­rală a Bucureștiului.

Andrei Neagu

 

Asemenea unei broderii culturale, neo­românescul reflectă un București viu, adap­tabil și deschis, dar cu o identitate bine definită. Acest stil a fost nu doar un mod de a construi, ci și de a trăi – el ilustrea­ză perfect viața cotidiană bucureșteană, unde casa reprezenta o extensie a spiritului local, primitoare și sobră, în același timp. Dacă fațada neoromânească impresionea­ză prin detaliile sale artistice, structura de tip „casă-vagon” cu curte interioară și in­trare în pridvor invită la intimitate și con­viețuire, răspunzând nevoii bucureștenilor de a trăi dens, dar în comuniune.

Arh. Dorothée Hasnaș

 

Povestea stilului de arhitectură neoromânesc a apărut din motive politice europene. Românii au dorit să își exprime într-un mod cât mai elocvent identitatea națională, iar vehiculul cel mai important au decis că ar fi arhitectura națională. Au intrat în creuzetul formării stilului de arhitectură neoromânesc pe de o parte arhitecți și oameni extraordinari, iar pe de altă parte, elementele de arhitectură valoroasă, specifice poporului român.”

Arh. Adrian Păun

B365.ro

Damian Anfile

Jurnal Cultural (TVR Cultural)

București din Povești

Librăria Humanitas Piatra Neamț

 

Pagini: 272
Format: 21 x 26,5 cm
An apariție: 2025
ISBN: 978-606-081-242-5

Contact: 021.335.81.31

Comenzi telefonice

Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

Program de lucru cu publicul

Livrare gratuită Poşta Română

Pentru comenzile de peste 200 RON

Modalităţi de plată

Card bancar, ramburs, numerar

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.