Coșul meu
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

Orthodoxia și Politeia

Disponibilitate: În stoc

36,00 lei
32,40 lei

Integrarea vechii paradigme „simfonice bizantine” în gândirea politică modernă de proveniență vest-europeană se va vădi în timp un proiect dificil, în mare măsură imposibil de realizat, dat fiind faptul că lumea liberă a creștinătății din Apus a evoluat în direcția decuplării totale a Bisericii de stat în urma Reformei protestante, iar, ulterior, în direcția unei secularizări progresive promovate de Iluminismul sec. al XVIII-lea și de Revoluția franceză (1789).

De aici problemele specifice și dificultățile în privința asimilării modernității cu care se confruntă societățile și statele est-europene de tradiție creștin-ortodoxă, eliberate în decursul ultimilor cca. 200 de ani de sub stăpânirea unui imperiu necreștin și de sub înrâurirea unei mentalități non-europene.

Atare dileme (uneori, aproape aporii) articulează Daniel Jianu în prezenta carte dedicată relației dintre Biserică și stat, respectiv dintre teologie și politică, în România și în Grecia, unde Daniel Jianu trăiește de ani de zile alături de familia sa elenă.

Pr. Prof. univ. dr. Picu Ocoleanu
Director Școala Doctorală de Teologie „Sf. Nicodim” –
Universitatea din Craiova

Pagini: 206
Format: 13 x 20 cm
An apariție: 2023
ISBN: 978-606-081-177-0

Contact: 021.335.81.31

Comenzi telefonice

Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

Program de lucru cu publicul

Livrare gratuită Poşta Română

Pentru comenzile de peste 200 RON

Modalităţi de plată

Card bancar, ramburs, numerar

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.