Coșul meu
Total 0,00 lei
 x 

Cosul de cumparaturi e gol

Total 0,00 lei

De pe vremea lui Pazvante

Disponibilitate: În stoc

25,00 lei
22,50 lei

„Imagini ale vieții din trecut în expresii românești” este subtitlul acestei cărți scrise de Liviu Groza cu scopul de a explica originea câtorva dintre cele mai folosite expresii ale limbii române.

„Este un adevăr incontesta­bil că într-o lume dominată de audio-vizual, o imagine face cât o mie de cuvinte. Însă, dacă deschidem un dicționar explica­tiv al limbii române, putem con­stata cu ușurință că unele cuvinte și, mai ales, unele expresii fac, la rândul lor, cât o mie de imagini. Uneori, o expre­sie, o zicere, o vorbă pot surprinde și fixa în memoria lingvistică a colectivității pentru multă vreme, dacă nu chiar pentru totdeauna, ceea ce nicio cameră foto de ultimă generație nu poate face.

Din paginile acestei lucrări, care are la bază surse lexicografice consacrate, se poate vedea că nu numai calculatoarele au o memorie impresionantă, ci și limba pe care o vorbim. Administratorii acestui „sistem lingvistic” sunt toți cei care o vorbesc și care au astfel datoria să o prețuiască și, mai ales, să o cunoască.” – Autorul

Pagini: 108
Format: 13 x 20 cm
An apariție: 2022
ISBN: 978-606-081-131-2

Contact: 021.335.81.31

Comenzi telefonice

Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

Program de lucru cu publicul

Livrare gratuită Poşta Română

Pentru comenzile de peste 200 RON

Modalităţi de plată

Card bancar, ramburs, numerar

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.