My Cart:
Total 0,00 lei
 x 

Your shopping cart is empty!

Total 0,00 lei

Balada matricelor solitare

Availability: In Stock

25,00 lei

Cristina Monțescu s-a născut la Craiova și este absolventă a Facultății de Litere din orașul natal, cu master în Management intercultural, obținut în Maroc. Din 2004 s-a stabilit în Quebec, unde a terminat un al doilea master, în Studii franceze. În prezent, ea trăiește la Montreal, unde predă franceza și este membră a Uniunii Scriitorilor din Quebec. Autoare a nouă cărți publicate în Franța, Canada și România, Balada matricelor solitare este primul ei roman în franceză.

În acest roman polivocal, trei femei își mărturisesc fără pudoare trăirile. Céline, Ana-Maria și Marta sunt nefericite pentru motive care ar trebui de fapt să le facă fericite: maternitatea, dragostea, căsătoria. În timp ce Ana-Maria cheltuie o avere pe clinicile de fertilitate ca să rămână însărcinată, Céline și Marta se confruntă cu dura realitate de a nu-și găsi împlinirea în viața de cuplu. Profunda lor singurătate ridică o întrebare care este încă tabu în societatea contemporană: are o femeie dreptul să fie fericită în afara condiției de mamă și soție?

 

Din presa canadiană:

„Cristina Monțescu are un umor caustic, care adesea ne face să scrâșnim din dinți. Un stop-cadru al iubirii, maternității, sexualității și al îmbătrânirii, a tot ceea ce în viața de zi cu zi ne îndepărtează de noi înșine și ne prinde într-o tornadă din care nimeni nu poate scăpa.”

Yvon Paré, Littérature du Quebec

„Cristina Monțescu este o poetă extraordinară.”

Bernard Pozier, Les libraires 

Pagini: 128
Format: 13x20 cm
An apariție: 2022
ISBN: 978-606-081-085-8

Contact: 021.335.81.31

Comenzi telefonice

Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

Program de lucru cu publicul

Livrare gratuită Poşta Română

Pentru comenzile de peste 200 RON

Modalităţi de plată

Card bancar, ramburs, numerar

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.