S-a întâmplat pe 10 septembrie, la ora 19:00! Doru Mărgineanu a venit din Belgia pentru a-și lansa cartea de memorii, dedicată cu gingășie celor ce nu au apucat să trăiască vremuri cu adevărat grele.

Doru Mărgineanu este coborâtor dinspre mamă din Ținutul Muscelului, iar dinspre tată din Mărginimea Sibiului (de aici şi numele), și rămâne una dintre cele mai admirabile minţi ale biofizicii româneşti, atât în privinţa cercetării ştiinţifice, cât şi a artei didactice. A trăit cei mai grei ani sub regimul comunist din România, cochetând ani la rând cu fuga din țară, dar ezitând până aproape de anul Revoluției. În 1988 a reușit să plece din țară, dar de atunci se întoarce cu regularitate, copleșit de dorul de țară.
De această dată, a venit acasă cu o carte, „Privirea din afară”: mărturia unei vieți trăite cu pasiune pentru profesie și eforturi pentru afirmare națională și internațională.

La lansare au vorbit Silvia Colfescu (director Editura Vremea) și Claudia Drăgănoiu (redactor-șef Editura Vremea). Emoționat, dar nerăbdător în a împărtăși celor prezenți la lansare culisele publicării cărții lui, Doru Mărgineanu a fost la înălțime. Înconjurat de prieteni, foști colegi, dar și cititori ai cărților Vremea, a ținut să trezească interesul pentru paginile cărții "Privirea din afară", dându-se ca exemplu de om ce a învins nepotismul și originea sănătoasă ale anilor comuniști printr-o seriozitate și dedicare profesională specifice omului occidental.

Cartea este scrisă pe un ton plin de gingășie și într-un spirit al prieteniei față de cititori. Încă din seara lansării, a înregistrat vânzări notabile.