My Cart:
Total 0,00 lei
 x 

Your shopping cart is empty!

Total 0,00 lei

Poetul Ciprian Măceșaru l-a descoperit cu mare bucurie pe scriitorul ceh Patrik Ourednik.
I-a plăcut în special titlul „Europeana”, publicat în România la Editura Vremea în vremea 2014, titlu despre care a așternut online câteva gânduri, apărute în Revista Accente.
.

Un material scris de Ionuț Iamandi pentru Dilema Veche.

Cînd mi-am propus să citesc cartea lui Henri Stahl Cu Parlamentul în URSS, eram interesat de imaginea Rusiei și a bolșevismului în ochii autorului. Mă așteptam ca, pe lîngă descrierile scenelor de înfruntare, militară sau politică, să fie inserate și astfel de impresii.

Dragii noștri cititori,

În perioada 24 iulie-16 august, editura Vremea este în concediu de vară. Sunt trei săptămâni în care va trebui să vă descurcați fără noi...

De câte ori în relația de cuplu nu se simt ea ignorată, iar el, sufocat? De câte ori nu s-au lovit sfaturile ei practice de un val de iritare din partea lui?  De câte ori o discuție oarecare nu a sfârșit în reproșuri de ambele părți?

De câte ori într-o astfel de clipă nu te-ai gândit că relația e pierdută?

Nu e pierdută!

Piața Universității

aprilie‑iunie 1990

Se împlinesc 30 de ani de atunci. Această carte este dedicată celor care au stat peste 50 de zile în Piață, celor care au cântat Imnul Golanilor și au cerut să fie împlinite idealurile pentru care s‑a murit în decembrie 1989, celor care au suferit în 13‑15 iunie 1990, celor care au murit atunci.

Ca să nu uităm acele zile de o speranță fără egal, sfârșite cu un moment de disperare nesfârșită.

Page 1 of 6

Contact

Fii la curent cu ultimele noutăţi! Abonează-te la newsletter.