În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

Uzurpatorii

Uzurpatorii

Pagini: 640

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2004

ISBN: 978-973-645-103-8


 
 
nedisponibil
 
Uzurpatorii

În 1945, PCR a uzurpat, a acaparat în mod fraudulos controlul statului român. Cum a fost posibil ca țara să intre silită în tipare ce erau respinse de cel puțin 90% din locuitorii ei? Prin ce mijloace a acționat PCR? Cum au reacționat partidele tradiționale, interzise de facto? Dar Suveranul? Dar reprezentanții sovietic, american și britanic din București, cât și oficialii de la Moscova, Washington și Londra? Ce sperau și cum vedeau oamenii politici și opinia publică din România evoluțiile interne și externe? Volumul de față caută răspunsuri la realitățile anului 1945, în cauzele și efectele desfășurărilor de atunci. Analiza se întemeiază pe documente diplomatice din Arhiva Națională Washington D.C., pe cele inedite sau edite din Arhiva Istorică Centrală a României, pe relatări din presa timpului, pe memorialistică. Analiza în care interpretările și părerile exprimate atunci, cu aproape șase decenii în urmă sunt înfățișate în paralel cu proiecțiile de astăzi ale acelorași evenimente.

 

Dinu C. Giurescu (n. 15 februarie 1927, Bucureşti) este un istoric român, fiu al cunoscutului istoric Constantin C. Giurescu. A colaborat cu tatăl său la scrierea lucrării "Istoria românilor". A urmat Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând titlul ştiinţific de doctor în istorie în 1968. A fost profesor la Universitatea de Artă, Secţia Istoria şi Teoria Artei-Muzeografie și la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Istorie. Este membru al Academiei Române din 2002.

 

uzurpatorii

Ultimele vanzari

Cele mai vandute