Un ID secret pentru amor concret

Un ID secret pentru amor concret

Pagini: 96

Format: 13 x 20

An aparitie: 2013

ISBN: 978-973-645-580-3


 
 
nedisponibil
 
Un ID secret pentru amor concret

Nuvelele lui Manu Pencea sunt fotografii ale vieţii, destrămate de foarfecele neiertătoare ale amintirii, dar nu pentru a le distruge, ci pentru a le transforma în cuvinte şi a le ordona apoi cu iscusit meşteşug în forme fluide care se insinuează nu numai în inima cititorului, dar şi în viaţa lui. Pentru că nu poţi citi scriitura lui Manu fără să nu ieşi din propriul trup, privindu-te de undeva de sus, scoţându-ţi propria balanţă şi cântărindu-ţi, pe furiş, propria viaţă şi istorie, propriile simţiri, propriile iubiri.

Vii, pendulând între prezent şi trecut, între fotografii alb-negru şi tablouri în culori proaspete, nuvelele lui Manu caută ele însele iubirea, o găsesc, o pierd, o caută din nou... având propria lor muzică, sau propria lor tăcere, ecoul şinelor de tren sau tăcerea grea a gărilor, a aşteptării zadarnice, a pierderii, ritmul clădirii şi al năruirii mânăstirii sufletului.

Dragoş Voicu

 

Nuvela "Un ID secret pentru amor concret" se bucură de cuvânt înainte semnat de Alice Năstase Buciuta.

 

Iubirile noastre de astăzi nu mai au nici stabilitatea, nici simplitatea celor de odinioară. Sentimentele noastre se zbat între straniile coordonate postmoderne ale apucăturilor omeneşti, încercând să lupte cu dezintegrarea, cu alienarea, cu prăpădul din noi...

un-id-secret-pentru-amor-concret

Ultimele vanzari

Cele mai vandute