O viață de lung metraj. Memorii de cineast

O viață de lung metraj. Memorii de cineast

Pagini: 368

Format: 12 x 20 cm

An aparitie: 2009

ISBN: 978-973-645-361-8


 
Pret in librarii:
19,27 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
17,34 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
O viață de lung metraj. Memorii de cineast

„Se spune că în noi, în oameni, există toţi germenii faptelor noastre viitoare şi că am putea - cunoscând situaţia - să evităm treburile neconvenabile.

Frumoasă perspectivă - dar cum să afli care sunt aceşti germeni şi ce anume fapte vor genera? Nessuno sa. Dimpotrivă, se afirmă că omul e asemenea unui vâslaş: el înaintează cu spatele spre viitor, având în faţă doar trecutul, întâmplările consumate.

Viitorul rămâne să fie descoperit treptat – cu fiecare lovitură de vâslă, metaforic vorbind – şi nu arareori el e plin de surprize. Iată, eu „vâslesc” de peste 85 de ani şi n-am nici cea mai mică idee ce soartă va avea cartea mea. Pe cine mai interesează azi viaţa unor oraşe ca FĂGĂRAŞ, BRAŞOV, SIBIU? Sau chiar BUCUREŞTIUL antebelic, cu „blokhausuri” alături de case pricăjite, cu automobile puţine şi cohorte de muscali în caftane prelungi, cocoţaţi pe caprele birjelor?… Un oraş înţesat de olteni cu cobiliţe, de sacagii şi bragagii şi cu o Dâmboviţă cu maluri răpănoase, pe care păşteau de-a valma oi, raţe, găini şi porci…Răspunsul îl va da chiar onor publicul ce nu şi-a irosit gustul pentru citit.

Eu nu-mi pierd speranţa. Visez? Bineînţeles – dacă aşa mă cheamă… ”

o-via-----de-lung-metraj.-memorii-de-cineast

Ultimele vanzari

Cele mai vandute