Nicolae C. Paulescu. Omul și opera sa medicală

Nicolae C. Paulescu. Omul și opera sa medicală

Pagini: 296

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2009

ISBN: 978-973-645-336-6


 
Pret in librarii:
25,06 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
22,55 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Nicolae C. Paulescu. Omul și opera sa medicală

Nicolae Paulescu este cunoscut românilor pentru descoperirea insulinei și pentru nedreptatea ce i s-a făcut prin acordarea Premiului Nobel unor cercetători canadieni, tot pentru descoperirea tratamentului pentru diabet. Mai puțin cunoscut e faptul că în 1969 Comitetul Nobel și-a recunoscut greșeala, confirmând opera de pionierat a savantului român. Dr. Constantin Angelescu prezintă în cartea sa latura umană a marelui profesor, descoperirile sale pe plan medical și încercările de perfecționare a învățământului medical românesc, de pregătire continuă a tinerilor medici. Paulescu a fost un pionier al endocrinologiei moderne, studiind hipofiza, splina, glanda suprarenală, tiroida, pancreasul, tratamentul febrei și arătând netemeinicia legilor lui Ambard și a constantei ureeo-secretorii . In plus, Paulescu a avut o contribuție remarcabilă la întemeierea neurochirurgiei române și a introdus în fiziologie ideea de „suflet” și de „Dumnezeu”.

 

La sfârșitul cărții veți găsi un tabel cronologic cu date privind viața și opera lui Paulescu, dar și cu precizarea studiilor despre marele savant apărute după moartea sa, urmată de o listă a publicațiilor cercetătorului, un rezumat în limba engleză și altul în franceză.

 

Dr. Constantin Angelescu l-a cunoscut îndeaproape pe Nicolae C. Paulescu, fiindu-i nepot, elev, secretar și asistent în laboratorul de fiziologie al Facultății de Medicină din București.

 

nicolae-c.-paulescu.-omul---i-opera-sa-medical

Ultimele vanzari

Cele mai vandute