Monstrul din prag

Monstrul din prag

Pagini: 240

Format: 10,5 x 18 cm

An aparitie: 2008

ISBN: 978-973-645-239-0


 
Pret in librarii:
16,38 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
14,74 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Monstrul din prag

Magie neagră. Fenomene misterioase. Acte de vampirism.

Din negura timpului, știința nelegiuită a unui strămoș vrăjitor pune pecetea blestemului pe destinul tânărului arheolog Ward, cufundându-l într-o bizară nebunie însoțită de degenerare fizică. Tânărul plătește cu viața curiozitatea care l-a împins să se afunde în cercetări asupra vieții și personalității misteriosului vrăjitor, mort de secole.

 

Reproducem un scurt fragment:

„Dar, lucru ciudat, demnul domn Merritt a fost impresionat cel mai mult de un amănunt neînsemnat. Pe vechea masă de acaju era pus un exemplar foarte vechi din Borellus, adnotat şi subliniat de mâna lui Curwen. Cartea era deschisă la mijloc şi un paragraf subliniat de mai multe ori cu pana atrase atenţia vizitatorului. Lectura acestor câteva rânduri îi produse o tulburare de nedescris. Şi le-a amintit până la sfârşitul zilelor şi le-a transcris cuvânt cu cuvânt în jurnalul său intim. Iată-le:

Sărurile esenţiale ale Animalelor se pot prepara şi păstra în aşa fel încât un Om ingenios să poată avea o întreagă Arcă a lui Noe în Cabinetul său şi să facă să răsară, după voie, frumoasa formă a unui Animal, pornind de la cenuşile lui; şi printr-o asemenea metodă, aplicată Sărurilor esenţiale ale Pulberii omeneşti, un Filozof poate, fără nici un fel de Necromanţie criminală, să reînvie Forma unuia dintre Strămoşii săi defuncţi, pornind de la Pulberea Corpului său incinerat.″H.P. Lovecraft

Considerat unul dintre cei mai mari scriitori ai epocii noastre, H.P.Lovecraft s-a născut la Providence lângă Boston.

A publicat un număr extrem de mare de poezii, povestiri scurte și eseuri, în revistele pulp ale epocii și în jurnale de amatori, unele dintre acestea editate chiar de el însuși; a întreținut o corespondență extrem de bogată, care îi eclipsează, cantitativ, opera de ficțiune și care, pusă cap la cap, reprezintă una dintre cele mai remarcabile colecții de documente literare ale începutului de secol XX.

A trăit puțin, o viață lipsită de fericire.

S-a stins la 49 de ani și numai la câțiva ani după moarte opera sa a început să cunoască un succes crescând, povestirile și romanele sale situându-se astăzi printre cele mai apreciate creații ale genului horror.

 

monstrul-din-prag

Ultimele vanzari

Cele mai vandute