Mein Kampf. Istoria unei cărţi

Mein Kampf. Istoria unei cărţi

Pagini: 304

Format: 13 x 20

An aparitie: 2011

ISBN: 978-973-645-424-0


 
 
nedisponibil
 
Mein Kampf. Istoria unei cărţi

Volumul prezintă circumstanţele în care a fost scrisă cartea şi influenţa ei în timpul dictaturii hitleriste, dar şi după război, pe tot cuprinsul globului. Cartea lui Antoine Vitkine este un avertisment in privinţa pericolului pe care încă îl mai reprezintă ideologia hitleristă.

Una dintre cele mai odioase cărţi din istoria omenirii.

Una dintre cele mai citite cărţi din istoria omenirii.

O carte care a influenţat istoria Europei şi care, în ciuda învăţămintelor care ar fi trebuit trase din grozăviile secolului XX, continuă să influenţeze istoria lumii.

Difuzată într-un număr de 12 milioane de exemplare în Germania, între 1925 şi 1944, Mein Kampf continuă să se vândă în întreaga lume, cunoscând o nouă şi uimitoare vitalitate în tări ale Asiei, Americii de Sud şi Africii.


Care sunt elementele care au făcut din această carte un best-seller?

De ce, cu toate că în această carte Hitler anunţă făţiş ororile pe care le pregătea, nimeni nu a considerat cu seriozitate acest avertisment?

 

Istoria acestui best-seller este puţin cunoscută. De la momentul redactării ei de către Hitler, într-o celulă de închisoare, până la culmile popularităţii atinse între cele două Războaie Mondiale şi până la noua ei popularitate de astăzi, traseul acestei cărţi este urmărit minuţios de către Antoine Vitkine. Avem astfel în faţă tabloul unui destin tulburător al cărţii care constituie în acelaşi timp o ameninţare actuală şi un memento al capacităţii răului de a se insera în societatea omenească.

 

Antoine Vitkine

Jurnalist şi realizator de filme documentare, s-a născut în 1977. Este autorul documentarului Mein Kampf, c'était écrit, difuzat pe TV Arte în 2008. În 2005, a scris de asemenea un eseu asupra teoriilor complotului, intitulat Noii impostori.

mein-kampf.-istoria-unei-c--r--i

Ultimele vanzari

Cele mai vandute