În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

Istoria întortocheată a jaguarului albastru - Jaguarul Regelui Mihai

Istoria întortocheată a jaguarului albastru - Jaguarul Regelui Mihai

Pagini: 80

Format: 21 x 21 cm

An aparitie: 2015

ISBN: 978-973-645-705-0


 
Pret in librarii:
40,46 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
36,41 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Istoria întortocheată a jaguarului albastru - Jaguarul Regelui Mihai
"În anul 1937, viața părea să-i surâdă statornic viitorului Rege Mihai I: era un Principe tânăr și frumos, adorat de popor, având în perspectivă urcarea pe tronul unei țări pornite pe calea prosperității și a civilizației.

La împlinirea vârstei de 16 ani, pe când se pregătea să intre în armată, Guvernul, prin Ministerul Aerului, cunoscând pasiunea pentru mecanică a Principelui, a hotărât să-i dăruiască un automobil de marcă.

În 1937, firma englezească Standard Swallow, din care s-a născut prestigioasa uzină Jaguar, a început fabricarea modelului SS Jaguar 100, din care s-au produs, între 1937 și 1941, un număr de 116 exemplare. Primul dintre acestea a fost oferit de Guvern Marelui Voievod de Alba-Iulia.
Destinul întortocheat al acestei mașini îi conferise dintru început caracterul unei mașini de colecție: este nu numai o mașină regală, nu numai o creație superb desenată și excelent dotată tehnic, ci și prima dintr-o serie foarte scurtă. Încă un amănunt: este primul automobil pe calandra căruia apare vestita figurină-jaguar care, de-atunci, împodobește mașinile de această marcă." (Silvia Colfescu)

Continuarea acestei istorii o puteţi afla din paginile acestui volum bogat ilustrat.
istoria---ntortocheat---a-jaguarului-albastru---jaguarul-regelui-mihai

Ultimele vanzari

Cele mai vandute