Ion I.C. Brătianu, inginer constructor și om de stat

Ion I.C. Brătianu, inginer constructor și om de stat

Pagini: 175

Format: 22,5x32 cm

An aparitie: 2017

ISBN: 978-973-645-837-8


 
 
nedisponibil
 
Ion I.C. Brătianu, inginer constructor și om de stat

Un album fenomenal, un titlu de colecție ce nu poate lipsi din biblioteca unui român pasionat de istorie, politică și arhitectură. Pentru că această carte vine cu informații noi, inedite, despre omul politic, omul providențial și inginerul Ion I.C. Brătianu.
Albumul este semnat de prof. ing. Nicolae St. Noica și se înscrie în seria proiectelor editoriale apărute ca urmare a unor eforturi de cercetare în arhive și documentare asiduă, rezultând o imagine până acum necunoscută, dar completă, a lui Ion I.C. Brătianu, omul din spatele personajului public.

Cartea cuprinde numeroase pagini de corespondență privată a lui Brătianu către familie, prieteni, cunoscuți, cuprinde însemnări personale pe teme politice sau pe marginea unor călătorii, cuprinde informații „de culise” despre această mare personalitate a vieții politice și nu numai din România. Paginile sunt ilustrate cu fotografii din arhiva Academiei Române, Arhivele Naționale ale României și arhiva domnului Nicolae St. Noica, cu scrisul de mână al fostului premier, cu planuri de lucru și desene inginerești. Îl veți descoperi pe Ion I.C. Brătianu cu totul altfel decât îl știați – îl veți descoperi personal!
Mesajul albumului este mai actual ca niciodată – importanța educării copilului în spiritul dragostei de neam și al culturii, spiritul cinstei și onoarei, în spiritul datoriei de a fi un bun profesionist indiferent de domeniul în care activezi.

ion-i.c.-br--tianu--inginer-constructor---i-om-de-stat

Ultimele vanzari

Cele mai vandute