Genealogii greco-romane

Genealogii greco-romane

Pagini: 224

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2014

ISBN: 978-973-645-637-7


 
Pret in librarii:
27,94 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
25,15 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Genealogii greco-romane

Cartea prezintă istoria şi genealogia unor familii greceşti şi vlahe stabilite pe teritoriul României. Punând accentul pe legăturile genealogice greco-române, autorul doreşte să creeze punţi între spaţiul elen – de prestigiu şi răsunet universal – şi cel românesc, care s-a arătat întotdeauna foarte receptiv în raport cu influenţele din lumea Greciei.

Alunecând cu eleganţă printre fascinantele încrengături ale înrudirilor, Mihai Sorin Rădulescu creionează portretul unor epoci uitate, populate de personaje pitoreşti, care au dat semnificaţii profunde timpului lor.

O carte cu valoare ştiinţifică, o aventură a spiritului, care se citeşte cu interesul trezit îndeobşte de un roman de aventuri.

 

Vremea

 

 

De Mihai Sorin Rădulescu (sau Miky, cum i se spune printre prieteni şi cunoscuţi), am auzit vorbindu-se chiar înainte de anul 1990, colegii mai vârstnici referindu-se la el ca la un fenomen de erudiţie ieşit din comun şi, în acelaşi timp, ca la o mare speranţă a istoriografiei noastre, îndeosebi pentru un domeniu auxiliar atât de important şi de util cum e genealogia. În această privinţă, i se cereau adesea opinii, consultaţii şi lămuriri, care erau concludente şi edificatoare atât prin precizia detaliilor, servite în mod fericit de memoria sa prodigioasă, ca şi de încadrarea în epocă a personajului despre care se purtau felurite discuţii.

 

Cartea inspiră aceeaşi încredere nestrămutată în valorile patrimoniului românesc, din convingerea fermă că această ţară, pătată azi de un nemeritat renume de mediu al afacerilor ilicite şi al corupţiei, al oportunismelor de tot felul, este capabilă să aducă, din adâncurile istoriei sale, acea Românie profundă, pe temeliile căreia se poate construi societatea adevăratelor şi autenticelor valori de mâine.

 

Tudor Teoteoi

 

 

Mihai Sorin Rădulescu (n. 1966), doctor în istorie la Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) din Paris (1995), este profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Autor al unor lucrări de referinţă în domeniul genealogiei şi al istoriei sociale româneşti, se ocupă în cărţile şi articolele sale de istoria boierimii şi a burgheziei, precum şi de scoaterea la lumină a prezenţelor culturale româneşti în Occident.

 

 

genealogii-greco-romane

Ultimele vanzari

Cele mai vandute