În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

Filosofia – dragoste de frumos. Un posibil manual pentru elevi si studenti

Filosofia – dragoste de frumos. Un posibil manual pentru elevi si studenti

Pagini: 192

Format: 20 x 13 cm

An aparitie: 2010

ISBN: 978-973-645-369-4


 
 
nedisponibil
 
Filosofia – dragoste de frumos. Un posibil manual pentru elevi si studenti

Volumul „Filosofia – dragoste de frumos. Un posibil manual pentru elevi şi studenţi” se adresează liceenilor şi studenţilor dornici să cunoască filozofia antică, precum si tuturor celor interesaţi de aceasta ştiinţa fundamentala a omenirii. Autorul face o incursiune prin diversele şcoli de gândire, oprindu-se asupra marilor filosofi greci, a căror operă o încadrează în context şi o prezintă într-un mod atractiv, folosind un limbaj accesibil.

Volumul este structurat pe 3 mari perioade: perioada veche a filozofiei greceşti (şcoala ionică, filozofia lui Heraclit, şcoala lui Pitagora, şcoala eleată), perioada clasică (şcoala atomistă, sofiştii, Protagoras, Socrate, Platon, Aristotel) şi perioada elenistică (şcoala lui Epicur, şcoala sceptică, şcoala cinică, şcoala stoică).

 

Irinel Dincă

Născut în 1948, în comuna Breaza, judeţul Buzău, Irinel Dincă este cadru didactic la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, unde predă filozofia. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universităţii Bucureşti în 1973, ca şef de promoţie pe ţară. În 1970 fusese exclus din UTC şi exmatriculat din raţiuni politice, urmând să petreacă un an de reeducare pe un şantier de construcţii. I se refuză apoi drepturile legale cuvenite ca şef de promoţie, iar în 1975 se cere în mod oficial expulzarea sa din învăţământ. A fost supus unei anchete prelungite, iniţiate de Ministerul Învăţământului şi de Secţia de Propagandă a Comitetului Central al PCR. Comisia de anchetă a respins acuzaţiile aduse de Securitate. În 1984 i-a fost blocată intenţia de a obţine titlul de doctor în Filozofie, fiind respins, primul pe listă, fără a i se permite să participe la concurs. Profesorul Irinel Dincă a predat în ultimii 18 ani cursuri de Filozofie generală, Istoria filozofiei, Filozofia ştiinţei, Filozofia şi istoria religiilor, a iniţiat şi condus un seminar de Cosmologie şi a predat cursul Noua Cosmologie şi viziunea teologică despre lume, derulat în cadrul unui grant acordat de Fundaţia John Templeton din SUA. Este membru al Asociaţiei pentru Dialogul dintre Ştiinţă şi Religie (ADSTR) din România şi a fost membru al Grupului de Studii Interdisciplinare al Academiei.

filosofia-----dragoste-de-frumos.-un-posibil-manual-pentru-elevi-si-studenti

Ultimele vanzari

Cele mai vandute