Evanghelia după Matei

Evanghelia după Matei

Pagini: 496

Format: 14,5 x 20,5 cm

An aparitie: 2015

ISBN: 978-973-645-697-8


 
Pret in librarii:
47,20 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
42,48 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Evanghelia după Matei

Introduceri, traducere, comentariu si note patristice de Cristian Badilita
Prefata de Theodor Paleologu
Editia a II-a revazuta si adaugita

 

Prin anvergura si profesionalism, traducerea comentata a Noului Testament, propusa de Cristian Badilita, specialist al crestinismului timpuriu, este o realizare unica in peisajul teologic si cultural romanesc. S-a urmat cu fidelitate editia stabilita de Nestle-Aland, adusa la zi de cei mai reputati savanti internationali. Traducerea imbina criteriul fidelitatii cu eleganta stilistica. Textul original poate fi consultat „in oglinda”. Amplul comentariu discuta variantele de manuscrise, oferind, de asemenea, toate informatiile necesare de ordin filologic, istoric si teologic. El nu inhiba, ci lamureste; nu sperie ci stimuleaza. O sectiune speciala este dedicata comentariilor Parintilor Bisericii, punti de legatura intre autorii textelor Noului Testament, pe de o parte, si exegeza, liturghie, spiritualitate, pe de alta parte. Noua editie a Evangheliei dupa Matei contine peste 60 pagini inedite fata de prima editie, facilitind intelegerea mai multor pasaje problematice.

 

Editura Vremea

 

*

 

Traducerea comentata a Noului Testament, prima de acest gen in Romania, este dedicata martirilor crestini din vremea prigoanei comuniste. Nici nu se putea o mai corecta asumare a unui patronaj spiritual.  O dedicatie precum cea din fruntea acestei noi traduceri este, asadar, un gest de smerenie din partea echipei de savanti care s-au inhamat la un proiect de o importanta capitala pentru cultura romana. Era normal ca Ministerul pe care-l conduc sa sustina un efort atat de necesar. Pe mine, ca ministru, ma smereste nu numai memoria martirilor, ci si eruditia traducatorilor si nu in ultimul rand amintirea lui Serban Cantacuzino, care a pus mijloace mult mai serioase la indemana fauritorilor Bibliei de la 1688. Puterea politica se valideaza prin realizarile culturale pe care le sustine si „sponsorizeaza“.

 

Theodor Paleologu

Ministrul Culturii, Cultelor

si Patrimoniului National

 

La linkul de mai jos puteţi viziona un interviu în care Cristian Badiliţă vorbeşte despre acest volum:

http://www.digi24.ro/Emisiuni/Regional/Digi24+Cluj-Napoca/Vocile+Clujului/Cristian+Badilita+Suntem+condamnati+la+cultura+VIDEO

 

evanghelia-dup---matei

Ultimele vanzari

Cele mai vandute