Ei, na!

Ei, na!

Pagini: 152

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2016

ISBN: 978-973-645-793-7


 
Pret in librarii:
18,00 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
16,20 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Ei, na!

În ipostaza sa de prozator, Florin Ștefănescu practică absurdul și umorul de situație. Povestirile sale, inspirate din viața de fiecare zi, par însemnări din jurnalul unui extraterestru care vizitează Pământul.

Lipsa de logică a existenței, situațiile surprinzătoare regizate de jocul întâmplării, dar și stereotipiile de gândire ale oamenilor de azi sunt înregistrate cu un amuzament secret. Ca și Buster Keaton, care își păstra o expresie a feței gravă și indescifrabilă în timp ce provoca râsul spectatorilor, Florin Ștefănescu nu explică niciodată, cititorilor, de ce anume ar trebui să râdă. El se adresează unor oameni superiori, cu care intră într-o relație de complicitate.

Nu există nimic vulgar în umorul său. Autorul se bazează pe capacitatea de înțelegere a celor cărora li se adresează. Le propune un joc intelectual plin de farmec, pe care ei îl învață repede și continuă să-l joace chiar și după ce termină de citit cartea, privind dintr-o nouă perspectivă spectacolul vieții.

Alex. Ștefănescu

 

Cunoscutul caricaturist LINU, care încântă mii de oameni cu desenele lui, se numește în realitate Florin Ștefănescu și este profesor universitar la Politehnică, doctor și conducător de doctorate, autor a numeroase cărți științifice. Iată că Florin Ștefănescu scrie și scurte povestiri, valorificându-și experiența de viață, imaginația și umorul inteligent.

Biografii lui vor mai consemna, fără îndoială, faptul că are o familie frumoasă, din care fac parte soția, Mihaela Ștefănescu, apreciat medic pediatru, și fiul lor, Toma, elev de liceu, creatorul unor videoclipuri atrăgătoare.

Sora lui, Alexandrina Mihai, și ea eminentă profesoară la Politehnică, a câștigat numeroase concursuri de proiecte europene, iar fratele lui, Alex. Ștefănescu, critic și istoric literar, a publicat, printre altele, o istorie a literaturii române contemporane răsplătită cu Premiul Uniunii Scriitorilor și cu Premiul Academiei.

 

 

 

ei--na

Ultimele vanzari

Cele mai vandute