Domeniul Coroanei, instituție model a lui Carol I după 130 de ani

Domeniul Coroanei, instituție model a lui Carol I după 130 de ani

Pagini: 216

Format: 22,5 × 32 cm

An aparitie: 2014

ISBN: 978-973-645-623-7


 
 
nedisponibil
 
Domeniul Coroanei, instituție model a lui Carol I după 130 de ani

Aceasta carte-album, bogat ilustrată cu fotografii, reproduceri de tablouri, documente oficiale şi planuri, prezintă istoria Domeniilor Coroanei: cum au fost înfiinţate, cum erau organizate şi administrate, ce cuprindeau, ce realizări au avut. La final, Domeniul Segarcea este prezentat în amănunt, ca studiu de caz.

 

"Dintre nenumăratele realizări ale lungii domnii a Regelui Carol I, două stau în istorie pe un loc inegalabil, prin forţa şi viziunea lor: Expoziţia Naţională a României din 1906 şi, două decenii mai devreme, instituţia Domeniului Coroanei, întemeiată prin lege, la 9 iunie 1984.

Ideea de a crea, în cadrul patrimoniului Statului român, o instituţie model de dezvoltare economică, de natură să ofere sumele necesare funcţionării instituţiei Şefului Statului, fără a îngreuna bugetul de stat, este temerară şi extraordinară chiar şi în zilele noastre, dar cu atât mai mult atunci, acum 130 de ani."

 

Andrew Popper

Şeful Onorific al Casei Majestăţii Sale Regelui Mihai I

 

Nicolae  Şt. Noica

Nicolae  Şt. Noica este inginer constructor, profesor, scriitor, fostul ministru al Lucrărilor Publice din 1996 şi până în anul 2000.

Ştefan Petrescu

Ştefan Petrescu este istoric.

domeniul-coroanei--institu--ie-model-a-lui-carol-i-dup---130-de-ani

Ultimele vanzari

Cele mai vandute