Dialoguri fundamentale

Dialoguri fundamentale

Pagini: 264

Format: 13 x 20

An aparitie: 2012

ISBN: 978-973-645-514-8


 
Pret in librarii:
26,01 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
23,41 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Dialoguri fundamentale

      "Având convingerea că sunt mult mai multe răspunsuri care aşteaptă întrebări, decât întrebări care așteaptă răspunsuri, mi-am propus ca aceste dialoguri să fie un îndemn, o confesiune, dar și un drum de plecare, cu speranţa că împreună vom dinamita anumite inerţii, că vor fi încurajate energiile care trebuie puse în slujba binelui naţional, că se vor trezi elitele româneşti din această indiferență ce pare imuabilă.

       Dialogul este preferabil monologului, chiar şi numai pentru atributul acestuia de a fi un mijloc direct de comunicare şi cunoaştere reciprocă, de a fi un mijloc de ieşire din singurătatea orbitei noastre existenţiale, care se găseşte uneori la ani lumină distanţă de cei de lângă noi.  

       Pentru mine, dialogul înseamnă puterea şi îndrăzneala de a mai pune întrebări într-o lume care se abandonează din ce în ce mai mult monologului, dar şi curajul de a răspunde şi de a-ţi asuma răspunsurile. Ceea ce nu este chiar foarte simplu. Fiecare om are dreptul la o opinie, dar şi obligaţia de a o exprima. Dacă toţi am gândi la fel, ar fi mult mai periculos decât atunci când altul gândea pentru noi! Provocând dialogul, încercăm să-l reînvăţăm.

       Am îndrăznit să cutez a afla, împreună cu partenerii mei de dialog, ce-i lipseşte poporului român să-şi recapete vechile maluri ale existenţei sale, să se unească în cadrul aceleiaşi limbi, să se închine sub acelaşi steag tricolor, să se privească în ochii prea multă vreme înlăcrimaţi şi să-şi spună unul altuia – frate." Ion Bădoi


Ion Bădoi

Licenţiat în ştiinţe juridice al Facultăţii de Drept de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Ion Bădoi a debutat literar în Teleormanul, încă de la 17 ani. În anii `70-`80, a fost jurnalist la cotidianul Drum nou din Braşov, iar după 1990 la Gazeta de Transilvania, şi la alte publicaţii. Actualmente, este director fondator şi proprietar al săptămânalului Opinia Teleormanului din 15 ianuarie 2009.
A publicat în antologiile: Glasurile cîmpiei”, culegere de versuri ale elevilor din Teleorman, cu o prefaţă de Alexandru Andriţoiu – 1969; „Rodul câmpiei”, antologie a scriitorilor şi publiciştilor din Roşiorii de Vede – 2009; „Femeia, un argument al libertăţii”, antologie apărută la editura „Prut Internaţional” din Chişinău  – 2011.
La începutul lunii octombrie 2012, i-a apărut volumul de „Dialoguri fundamentale”, la Editura Vremea, în colecţia „Fapte, Idei, Documente”.

Varianta electronică poate fi comandată aici: www.elefant.ro

dialoguri-fundamentale

Ultimele vanzari

Cele mai vandute