Destine

Destine

Pagini: 384

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2003

ISBN: 978-973-645-093-7


 
Pret in librarii:
15,41 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
13,87 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Destine

Romanul de față, scris înainte de 1989 și publicat în anul 1990, a primit Premiul pentru proză – ex aequo – al Academiei Române în 1992.


„Mai trebuie amintit totuși ceva din ultima lor noapte...

Așa cum erau, nu de tot goi, cu câte o pânză aruncată mai mult ca să le acopere șoldurile și nici chiar pe acelea, desculți, adam și eva, autoexpulzarea din eden, au sărit din vagonul lor – rulotă și rai - și au pornit...

Când s-a sfârșit calea ferată, în opritoarea aceea demitizantă la fel ca palisada în coridă, au continuat să meargă. Ieșind în câmpul nesfârșit. Razele argintate ale lunii, în ultimul pătrar, peste capetele lor, în jur, lipsa punctelor cardinale...”

 

Mihai Giugariu

Mihai Giugariu s-a născut în anul 1929. Pubertate petrecută la adăpostul unui internat de liceu militar, aseptic politic, totuși lipsit de paznici și uși interzise. A făcut studii universitare la Facultatea de Drept din București. Anecdotica acelei perioade, ca și a aceleia care i-a urmat, de un comun anost, presărat cu mici praguri turbionare, specific vremii, i-a lăsat gustul amar al refulării și domesticizării programate, cu o recurență a sechelelor greu convertibile. A început să publice târziu, debutând editorial în anul 1967 cu un volum de proză scurtă, urmat de alte volume de proză (romane) și eseuri critice, inclusiv și aleatoriu publicistică și traducere. Scriitorul a fost dublat de magistrat, nici unul nedatorându-i celuilalt aproape nimic, în afară de probitate.

 

 

Varianta electronică poate fi comandată aici: www.elefant.ro

 

destine

Ultimele vanzari

Cele mai vandute