Basarabia decapitată

Basarabia decapitată

Pagini: 264

Format: 13x20

An aparitie: 2017

ISBN: 978-973-645-823-1


 
 
nedisponibil
 
Basarabia decapitată

Pactul Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939 a dat startul dramei românilor din Basarabia – deportări, prigoane, lagăre, crime odioase. Victimeː românii basarabeni. Unul dintre supraviețuitorii ororilor este Valentina Sturza, autoarea cărții de față. Basarabia decapitată descrie detaliat calvarul prin care a trecut familia Valentinei Sturza, alături de alte sute de mii de oameni, în vremea deportărilor din Basarabia și Bucovina de Nord, în perioada anilor 1941 – 1951.


Provenind dintr-o familie bună, înstărită și de orientare liberală, Valentina Sturza a trăit experiența deportării la vârsta copilăriei. Declarați dușmani ai poporului, membrii familiei ei au fost despărțiți  – bătrânii de tineri și bărbații de femei – și urcați în trenuri, apoi purtați departe, în pământ străin și neprimitor, în Republica Kazahtan. Au urmat foamete cumplită, hărțuiri din partea băștinașilor, evadare, fuga pe Volga, frigul, iarăși foametea groaznică, sărăcia și lipsurile.


Cartea este scrisă emoționant, într-un stil dulce, plin de căldură și dragoste față de familie și de Patrie, și ilustrată cu fotografii nenumărate din arhiva de familie a Valentinei Sturza. Este mai mult decât o carte, este o experiență a trecutului nedrept cu frații noștri de peste Prut.

 

basarabia-decapitat

Ultimele vanzari

Cele mai vandute