În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

Amintirile mele între Bonaparte și Domeniilor

Amintirile mele între Bonaparte și Domeniilor

Pagini: 160

Format: 13 x 20

An aparitie: 2013

ISBN: 978-973-645-601-5


 
 
nedisponibil
 
Amintirile mele între Bonaparte și Domeniilor

La fel ca toate orașele mari ale lumii, București își are tezaurul de povești ale vieților locuitorilor săi. Alături de istoria mare, acestea îi întregesc chipul, punându-i în lumină valoarea și perenitatea. Povestea familiei lui Radu Mihai Dimancescu, strănepot al Dr. col. Georg Grunau, întemeietorul și primul comandant (1831-1837) al Spitalului Oștirii, devenit Spitalul Militar Central, adăugă o filă importantă în istoria orașului, amintindu-ne că trăim într-o Capitală care a avut întotdeauna dreptul de a se numi europeană.


„Între parcul Bonaparte și parcul Domeniilor s-au petrecut primii 18 ani din viața mea. Am fost legat de cele două case, cea de pe strada Paris, în care m-am născut și în care am mai stat pe parcursul anilor – dominată de autoritatea bunicilor Grunau -, și cea de pe Aviator Sănătescu, unde am crescut. Școala primară de pe Monetăriei și Liceul `Titu Maiorescu`, ștrandul și stadionul de la șosea, parcul Herăstrău, șoseaua Kiseleff și hipodromul, șoseaua Jianu cu paradele militare sau plimbările cu bicicleta cu amicii din liceu sunt reperele dragi ale copilăriei mele, retrăita cu nostalgie și emoție în rândurile de mai jos.”


Radu Mihai Dimancescu

 

amintirile-mele---ntre-bonaparte---i-domeniilor

Ultimele vanzari

Cele mai vandute