În perioada 20 iulie - 16 august 2018, echipa Editurii Vremea este în concediu. Comenzile on-line primite în această perioadă vor fi livrate începând cu 17 august, în ordinea primirii lor.

Amintiri din Cotroceni ale unui fiu de burghezo-mosier

Amintiri din Cotroceni ale unui fiu de burghezo-mosier

Pagini: 416

Format: 13x20

An aparitie: 2017

ISBN: 978-973-645-824-8


 
Pret in librarii:
39,00 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
35,10 lei (TVA inclusa)
 
disponibil Adauga in cos
 
Amintiri din Cotroceni ale unui fiu de burghezo-mosier

Am scris această carte din dorinţa de a oferi atât celor apropiaţi (familiei, prietenilor), cât şi acelora pe care i-ar putea interesa aceste amintiri, o mărturie despre copilăria mea şi a generaţiei mele, despre greutăţile cu care s-a confruntat familia mea, la fel ca atâtea alte familii, într-o perioadă ,,grea” (folosesc un eufemism!), atunci când, în România, se instaurase un nou sistem politic, menit să  şteargă amintirile a ceea ce ,,a fost” şi să inducă false speranţe despre ce ,,va fi”.

       Am simţit nevoia să scriu şi să public aceste rânduri, cu speranţa nemărturisită că vor exista şi alte persoane, în special cele mai tinere, interesate de acele timpuri care au marcat profund destinul unor generaţii, inclusiv acela al generaţiei din care fac parte.

Am selectat, în acest sens, cu precădere, acele întâmplări sau fapte mai relevante pentru dificultăţile cu care m-am confruntat datorită originii mele ,,burghezo-moşiereşti” şi am încercat să reproduc cât mai exact modul în care priveam pe atunci, copil sau adolescent fiind, noile ,,rânduieli sociale” în curs de edificare în România. Titlul lucrării este, cred, semnificativ în această privinţă.

 

amintiri-din-cotroceni-ale-unui-fiu-de-burghezo-mosier

Ultimele vanzari

Cele mai vandute