13 and Mystery. Cei 13 si misterul

Colectia: Carti pentru copii
13 and Mystery. Cei 13 si misterul
13 and Mystery. Cei 13 si misterul

Editie bilingva!


Povestea din spatele povestii propriu-zise a pornit astfel: intr-o dupa-amiaza de inceput de vara, in 1966, pe cand invatam pentru un exament referitor la dictionarele englezesti, am auzit deodata glasciorul unui soricel care a iesit de sub masa. S-a recomandat drept Porthos si a declarat ca avea sa-mi ceara ceva urgent.

Desi i-am spus cate griji imi faceam in privinta examenului si cat de mult mai aveam de invatat, soricelul nu m-a lasat in pace si a insistat sa-i fac cunoscuta dorinta, punand-o imediat pe hartie. Nici nu apucasem bine sa-i fac pe voie, ca alte fapturi, mai mici si mai mari, se repezira buluc in odaie. 

Numarul lor crestea de la o clipa la alta.

Indrazneala soricelului inlesnise patrunderea inauntru a unor fiinte care visau sa ajunga personajele unei carti.

Am dat la o parte dictionarele si pe nerasuflate am scris primul capitol. Ceea ce ma uimea, pe cand umpleam pagina, era viteza cu care zgomotoasele animale ma duceau incotro voiau ele. In poveste, nu aveam alt rol decat pe cel al cronicarului, pus  sa inregistreze cu grija faptele si starile lor de spirit.

 

Povestea celor 13 va cuceri copiii si-i va face pe adulti să se reintoarcă in timp, pe vremea cand pisicile, berzele si soriceii vorbeau, gainile, melcii si soparlele faceau planuri, mopsul putea vobi cu iepurii, iar copacii puteau participa si ei la actiune.

Cartea, aparuta pentru prima data în 1968, a fost premiata de Uniunea Scriitorilor din Romania.


Pagini: 144

Format: 13 x 20 cm

An aparitie: 2009

ISBN: 978-973-645-340-3

 
13 and Mystery. Cei 13 si misterul

 
disponibil
Pret in librarii:
19,27 lei (TVA inclusa)
Pret la comanda online:
17,34 lei (TVA inclusa)
 
Adauga in cos
 
13-and-mystery.-cei-13-si-misterul

Ultimele vanzari

Cele mai vandute